Our

STORY

Wij zijn Jolijn en Esther. Twee nichtjes met een gedeelde passie: eten. Naja, we delen wel meer, zoals een huis in de gezellige Amsterdamse wijk de Bolo.

 

Na lang twijfelen (er zijn er al zoveeel!) besloten wij om deze foodblog te starten. Waarom? In onze omgeving horen we veel mensen roepen: ‘Vegetarisch eten? Maar wat eet je dan?!’. Nou een heleboel dus. En met een heleboel bedoelen we niet alleen een hoop wortels. Maar gewoon een heleboel variaties van heel veel lekkers.

 

Deze recepten houden we liever niet voor onszelf, maar delen we graag. Net als de vega 'places to go'. Onze blog is dan ook niet bedoeld om jullie te overtuigen om alleen maar vega te eten. Wij eten ook nog wel eens een hapje vlees of vis. Waar we jullie wel graag van willen overtuigen is dat er ook zonder beest, een enorme keuze aan heerlijke gerechten is.

Esther

Altijd aan het eten. Dat omschrijft mij wel aardig. Vroeger was ik een stuk lastiger. Ik treuzelde enorm als we aan tafel zaten. Zo erg, dat mijn ouders mij wel eens op de gang zetten met mijn bord. 

Dit veranderde toen ik op mijn 15e begon bij de Oude Smidse waar ik desserts verzorgde. Ik vond het geweldig. Na 2 jaar toetjes maken, werd ik gevraagd om de 'echte' koks te helpen bij de voorgerechten. Onder een voorwaarde: eerst alles proeven wat je eet! Zo heb ik mijn smaak flink uitgebreid. 

Van kinds af aan koppel ik eten aan gezelligheid. Bij mijn opa en oma (en die van Jolijn) stond met de hele familie samen komen gelijk aan veel lekker eten. 

Mijn vriendinnen, vriendje en collega's vragen mij geregeld of ik ooit wel eens thuis eet. Mijn antwoord? Ja zeker wel, als Jolijn in de keuken staat;)

Jolijn

Wat mij betreft is het verhaal een stuk korter: als kind wilde ik alles al proeven en dat is nu nog steeds zo. Er is weinig dat ik niet lust. Dit zijn eigenlijk maar twee dingen in het leven: ketchup en zuurkool. Dit laatste tot enorme frustratie van Esthers kant (sorry Es, echt niet).

 

Toen ik nog bij mij ouders woonde stond ik al graag in de keuken, maar sinds ik in de zomer van 2015 in Amsterdam ben komen wonen, ben ik nog meer gaan experimenteren. De enige vraag die eigenlijk de hele dag door mijn hoofd heen gaat is dan ook 'wat zal ik nu weer eens klaarmaken?'. En dan het liefst voor of met vriendinnen en familie.

Waar ik verder geen genoeg van kan krijgen? Mooi servies, glaswerk, snij- en serveerplanken. Onze stash wordt bijna wekelijks uitgebreid. Stiekem droom ik dan ook over een eigen servieslijn, maar onze kasten puilen al meer dan uit, dus dat is nog iets om over te dromen.

© 2020 by Nieces.