21 Pinchos


Als je een dagje naar Rotterdam gaat, dan kan je niet anders dan een bezoek brengen aan de Markthal. Vooraf hadden wij bedacht om daar een lekker kopje koffie te gaan drinken. Maar je raadt het al. Na een intensieve shopmiddag, liepen we richting de Markthal en veranderde ons plan ineens: wijn! Die hadden we wel verdiend na al dat eten en shoppen….. In de Markthal heb je meer dan genoeg keuze uit leuke restaurantjes. Wij kozen uiteraard voor een plekje aan de bar bij 21 Pinchos!

Wie, wat waar?

21 Pinchos

Adres: Dominee Jan Scharpstraat, 3011 GA Rotterdam

Contact: cas@21pinchos.net of reservering@21pinchos.net

Prijs: €12 voor 5 pinchos

Openingstijden:

Ma t/m do en za: 10:00–20:00

Vri: 10:00–21:00

Zo: 12:00-18:00

Pinchos

Bij Pinchos serveren ze naar eigen zeggen tapas gerechten met een twist. Langs de rand van de bar ligt het vol met pinchos in verschillende smaken en geuren: kleine belegde plakjes stokbrood.

Wij waren zo brutaal om de ober te vragen het ultieme vega plateau voor ons samen te stellen met 5 pinchos. Nou, daar heeft hij werk van gemaakt hoor! We kregen pinchos met manchego (dan krijg je bij ons eigenlijk al de jackpot), fritatta, gevulde champignon, artisjokhart en een smeersel met mais als hoofdingrediënt. We wilden natuurlijk van alles wat proeven, dus sneden we de pinchos doormidden.

Stuk voor stuk waren ze echt heel lekker! Goede smaakcombinaties en rijkelijk gevuld. Het enige nadeel was dat het hierdoor een beetje ongemakkelijk en zeker niet charmant at. Gelukkig zijn wij wel wat van elkaar gewend.

Als echte olijfverslaafden moesten we natuurlijk ook hiervan een bakje bestellen.

Vino

De wijn smaakte naar meer, dus gingen we voor de tweede ronde. Ook een voordeel: de gezellige ober schenkt je glazen lekker vol!

What to tell a friend?

Pinchos is een heel gezellig plekje, waar je aan de foodbar lekker dichtbij de alcohol en het eten kunt zitten. Goed eten, heerlijke pinchos, maar voor een eerste date zou ik dit plekje overslaan. Als je ook gaat eten tenminste.. (lees: oncharmante eetmanoeuvres)

#tapas #spaans #wijn #markthal #rotterdam #21pinchos

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon