Bietenrisotto

'Ik wil eens een keer iets speciaals eten' zei mijn vriendinnetje toen ik haar uitnodigde voor een etentje bij mij thuis. De stoofpotjes en soepjes kende ze nu wel. Want eerlijk is eerlijk, de eenpansgerechten zijn bij ons best wel favoriet. Dus moest ik diep in mijn foodybrein gaan graven om een leuk recept te bedenken. En wat denk je? Een eenpansgerecht! Maar dan wel deze bietenrisotto.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

 

This is how we do it

Breng een liter water aan de kook met een bouillonblokje.

 

Snijd de knoflook en de uitjes fijn.

 

Verwarm een eetlepel olie in een grote wok- of hapjespan. Fruit hierin de ui, knoflook en tijm aan.

 

Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak dit een minuutje mee, totdat het een beetje glazig wordt.

 

Voeg de bouillon toe zodat de rijstkorrels lichtjes zwemmen. Blijf roeren tot de bouillon is opgenomen en voeg zo beetje bij beetje een halve liter van de bouillon toe. 

 

Zodra de rijst een halve liter bouillon heeft opgenomen voeg je de rode wijn, balsamicoazijn en rode bietjes toe. Roer kort door en voeg dan beetje bij beetje de andere halve liter van de bouillon toe, totdat deze geheel is opgenomen.

 

Rooster in een klein koekenpannetje het amandelschaafsel lichtbruin. Strooi dit samen met de feta en peterselie over de bietenrisotto heen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon