Bietjessalade met appel en geitenkaas

Jaaa, de eerste zonnestralen komen alweer om de hoek kijken en wij hebben gelijk de zomer in ons bol! Dit uiten wij maar al te graag door een salade op tafel te zetten. En dit keer niet zomaar een salade, maar een salade met een speciaal ingrediënt: de chioggia biet. Prachtig voor het oog, maar zeker ook aangenaam op de tong.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

Verwarm een grillpan zonder olie op het vuur.

 

Snij de appel in plakjes en grill deze in de pan, zodat er een mooi bruin grillrandje aan beide kanten ontstaat.

 

Doe de spinazie in een grote kom.

 

Snij de bietjes en venkel in plakjes en gooi deze samen met de gegrilde appel in de kom erbij.

 

Maak in een apart bakje een dressing van de honing, het sap van een halve citroen en een snufje zout en peper. Meng de dressing door de salade heen.

 

Verkruimel de geitenkaas over de salade en strooi om het geheel af te maken nog wat walnoten over de salade heen.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon