Bladerdeeg flapjes met feta en spinazie

Ik had een aantal Turkse hapjes in mijn gedachte, die ik graag wilde maken. Zo nodigde ik vriendin Marjola uit en Esther vriendin Daisy. Met z'n vieren konden we de (uiteraard weer veel te grote hoeveelheid) hapjes makkelijk naar binnen werken. En wat kan er niet ontbreken bij een tafel vol Turkse hapjes? Yes, bladerdeeg gevuld met feta en spinazie!

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4-6

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: 20 min

 

Extra benodigdheden: oven

 

This is how we do it

Haal de spinazie ongeveer 30 minuten van tevoren uit de vriezer, zodat de blokjes kunnen ontdooien.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Ik heb de vellen een keer schuin door het midden gesneden en 12 kleine flapjes gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook 6 grote flapjes maken.

 

Snijd de zongedroogde tomaten fijn.

 

Meng in een kom de spinazie, feta, zongedroogde tomaten en zout en peper met elkaar.

 

Leg een theelepel van de vulling (of eetlepel bij grote flapjes) in het midden van het bladerdeeg en vouw het dubbel tot een driehoekje. Druk de randjes met een vork aan, zodat ze goed dicht blijven. Vul zo alle vellen bladerdeeg.

 

Klop een ei los in een kommetje en smeer een dun laagje over elk flapje heen.

 

Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon