Broccoli-courgettesoep

 

Ja ja, we hebben er weer één: een nieuw exemplaar van de groene smurrie. En dit keer een warme variant! Ik at dit maaltijdsoepje voor het eerst op een koude winteravond bij mijn vriendinnetje in Groningen. Ik vond ‘m zo lekker! Thuis besloot ik er een eigen twist aan te geven en het soepje nogmaals te maken.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 30 min

 

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

 

This is how we do it

Fruit in een grote soep- of kookpan de sjalot, knoflook en rode peper 2 minuten aan.

 

Snijd de courgette in blokjes en de broccoli in roosjes en voeg deze in de pan toe. Bak  het geheel ongeveer 5 minuten aan.

 

Voeg een handje basilicum, een handje bieslook, het bouillonblokje en het water toe aan de groenten en breng het geheel weer aan de kook. Dit laat je voor 15 minuten pruttelen.

 

Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. De soep hoort wat dik en stevig te zijn. Mocht je dit niet lekker vinden, dan kun je nog wat extra water toevoegen.

 

Laat de soep nog 5 minuten op laag vuur door pruttelen.

 

Schenk de soep in kommen en garneer deze met een lepel kruidenkaas, wat basilicum en bieslook. Even blazen en aanvallen maar!

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon