Cantuccini

Eén van mijn favoriete koekjes: cantuccini! Een heerlijke Italiaanse verwennerij. Vooral om in de koffie te dopen. Om iets vaker naar deze guilty pleasure te mogen en kunnen grijpen heb ik er een gezonde variant op bedacht: zonder suiker, met gember en sinaasappel. Ik weet al wat mijn toetje is vanavond….

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 20

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 30 min

 

Extra benodigdheden: bakplaat en bakpapier

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Scheid 1 eiwit van het eigeel. Zet het eigeel apart.

 

Klop het eiwit samen met het gehele andere ei los is een kom.

 

Voeg het speltbloem, bakpoeder en zout toe en meng alles goed door elkaar.

 

Rasp de gember fijn en rasp ook de helft van de schil van de sinaasappel. Voeg dit samen met de honing, het sap van een halve sinaasappel en de amandelen toe aan het mengsel en kneed er een mooi deeg van.

 

Maak twee bollen van het deeg en rol beide uit tot een langwerpige staaf van ongeveer een centimeter hoog en 3 centimeter breed. Deze rollen leg je beide op een met bakpapier beklede bakplaat.

 

Klop het eigeel met de amandelmelk los in een kommetje en bestrijk beide staven hiermee. Bak de staven 20 minuten af in de oven.

 

Na 20 minuten haal je de staven uit de oven en snijd je het direct in schuine plakjes. Leg de plakjes op hun kant en bak deze nog 10 minuten in de oven.

 

Als de koekjes goudbruin zijn en een donker randje hebben kunnen ze uit de oven om af te laten koelen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon