Chocolade fudge taart

Mijn vriendje houdt van zoet, heel veel zoet (waarom hij dan toch met mij is). Zoveel liefde voor koken als ik heeft hij niet, maar als hij dan iets wil maken, dan is het taart! Kunnen we het dan nog een beetje bescheiden houden? Nee! Zoveel mogelijk chocola en suiker. Nou goed, maar dan moet jij bakken ;) 

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 12

Bereidingstijd: 30 min

Wachttijd: 1 uur en 10 min

 

Extra benodigdheden: bakvorm (22 - 25 cm)

 

This is how we do it

 

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Smeer de bakvorm in met boter en bedek deze daarna met bakpapier.

 

Meng de suiker, boter, de helft van de amandelmelk en de chocola in een pan en zet op laag vuur. Blijf roeren tot de chocola en boter volledig gesmolten zijn. Zorg dat het mengsel niet gaat koken!

 

Doe het chocolade mengsel in een kom en meng het met de overgebleven melk en de olie.

 

Voeg de eieren toe.

 

Zeef de cacao, bakpoeder, koffie en bloem in het mengsel. Blijf roeren tot het mengsel glad is.

 

Bak de cake 1,5 uur. Check of de taart goed is door een vork erin te prikken. Als er niks op blijft plakken, is de cake bodem goed. 

Haal de cake uit de bakvorm en laat deze afkoelen.

 

Ganache maken:

 

Terwijl je taart in de oven staat, heb je tijd om de ganache te maken.

 

Doe de chocolade in een kom.

 

Warm de slagroom op in een pan. Wanneer de slagroom begint te koken haal je de pan van het vuur. 

 

Doe de slagroom over de chocolade en zorg dat de chocola onder staat. Zet er een bord op en wacht 5 minuten.

 

Roer het mengsel goed door en zet het in de koelkast voor ongeveer 45 minuten, tot het ongeveer de dikte van pindakaas heeft.

 

Doe het mengsel over de cake. 

 

Voeg eventueel nog wat vruchtjes toe.

 

Eet smakelijk!=)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon