Courgette lasagna

Stel je mag voor de rest van je leven nog maar één keuken kiezen die je mag eten. Welke zou dat dan zijn? Voor mij zou dat sowieso de Italiaanse keuken zijn. Oneindig lang pasta's, pizza's en salades met mozzarella eten. Klinkt niet verkeerd in de oren toch? En deze vegetarische lasagna met courgette mag dan ook op het menu!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 20-30 min

 

Extra benodigdheden: ovenschaal en oven

 

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Snij de courgette met een kaasschaaf in lange plakken. Het deel dat je niet meer kan schaven bewaar je voor het tomatenprutje.

 

Grill de courgettes zonder olie of kruiden in een droge grillpan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep ze goed droog.

 

Fruit in een pan de ui en de knoflook aan in wat olijfolie. Snijd de paprika, overige courgette en champignon fijn en voeg een voor een toe.

 

Voeg handje voor handje de spinazie toe. Als de groenten geslonken zijn doe je er de tomaten passaat, oregano, peper en zout bij. Laat het voor 5 minuten pruttelen.

 

Klop in een kom de ricotta los en meng er peper, zout en peterselie doorheen.

 

Bouwen maar! Begin met het tomatenprutje, dan de courgette, dan de ricotta en zo bouw je verder verder tot alles op is.

 

Snijd de mozzarella in plakken en dek de lasagna hier mee af.

 

Zet de lasagne voor 20-30 min in de oven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon