Courgetti

Slierten van courgette zijn niet alleen heel lekker in een salade. Ook als pasta-bedje onder een lekkere rode Italiaanse pastasaus is het om te smullen. 

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

 

Extra benodigdheden: spirelli

 

This is how we do it

Breng een pan met heet water aan de kook.

 

Snipper de ui en knoflook fijn en bak het in een pan met olijfolie aan.

 

Snijd de cherrytomaten in vieren en voeg deze aan de ui toe. Bak 2 minuten mee.

 

Doe de saus in de pan erbij en zet het vuur laag.

 

Bak in een klein pannetje de pijnboompitjes aan. Hou dit goed in de gaten, want het kan ineens hard gaan!

 

Haal beide courgettes door de spirelli heen, zodat er lange slierten ontstaan. Dompel deze gedurende 1 minuut onder in het kokende water en laat het daarna goed uitlekken.

 

Doe de courgetti op het bord, schenk de rode saus eroverheen en top af met de pijnboompitjes en blaadjes basilicum.

 

Optioneel kan je er nog parmezaanse kaas overheen strooien.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon