Couscous salade

 

Dit is voor ons een all-time favorite. In de zomer als avond eten, in de winter als lunch mee naar werk. Uiteraard kun je met couscous veel verschillende soorten salades maken, maar dit is voor ons zo’n favorietje, dat we dit graag met jullie delen!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

Kook een liter water in de waterkoker.

 

Doe de couscous en de rozijnen in een kommetje, welke je met een deksel of met houdbaarheidsfolie af kunt dekken. Als het water heeft gekookt, giet je dit over de couscous, zodat het water net een vingertop boven de couscous uitkomt. Dek het geheel af en zet het minimaal 10 minuten aan de kant. De rozijnen wellen zo tegelijkertijd met de couscous mee.

 

Verwarm een koekenpan op het vuur. Bak hier de ongezouten noten kort in aan. Zo krijgen ze veel meer smaak!

 

Doe de rucola in een grote saladekom. Snij de cherrytomaten, komkommer en avocado in stukjes en gooi het bij de rucola in de kom.

 

Maak in een apart kommetje een dressing van de sesamolie, het sap van een halve citroen en een snufje zout en peper.

 

Maak nu de couscous met een vork los en gooi het bij de salade in de kom. Meng alles, met de dressing, goed door elkaar.

 

Verkruimel de feta en hak een handje muntblaadjes fijn. Strooi beide over de salade heen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon