Eten in midden en zuid Vietnam

Vorige week vertelde ik over mijn favoriete eetplekjes in het Noorden en midden van Vietnam. Nu zakken we verder af van het midden naar het zuiden van dit mooie land!

Wie wat waar

Midden Vietnam - Hoi An

Inmiddels kan ik zeggen dat ik in heel wat plekken op de wereld ben geweest, maar Hoi An is zeker het meeste romantische plekje ooit. Het oude centrum van deze gezellige stad aan de Vietnamese kust hangt namelijk helemaal vol met lampionnen. En dit geeft s'avonds echt een prachtig effect. Ook zit de stad vol kleurrijke huisjes en restaurants. Daarbij mogen er in het centrum geen auto's rijden en is het aantal scooters ook te overzien.

Eten deden wij in Hoi An vooral op straat. Aan het water heb je diverse tafeltjes staan waar je eten kunt bestellen, wat op wonderbaarlijke wijze ergens vandaan wordt getoverd. Maar ook heb je veel stalletjes met voedsel zoals bananen pannenkoeken, Vietnamese pizza's en de eerdere genoemde Banh Mi. Maar ook kun je op de central food market terecht voor heerlijk vers fruit, wat overigens niet erg goedkoop is. Verder zit de stad vol met diverse koffietentjes waar je voor westerse prijs wel echt lekkere koffie kan drinken.

Centrale Hooglanden Vietnam - Da Lat

Na Hoi An daalden wij af naar Da Lat. Een stad gelegen middenin de prachtige natuur. Mijn tip is dan ook dat als je zelf durft te rijden -gelukkig had ik Nienke- je een scooter pakt en eropuit gaat. Je rijdt door prachtige natuurparken, langs valleien, kleine dorpjes en kan diverse stops maken bij adembenemend mooie watervallen. Daarbij viel de overloop aan toeristen mee.

An Cafe

Adres: 63bis Ba Tháng Hai, Phường 1, Tp. Đà Lạt, Lâm Đồng 670000, Vietnam

Prijs: €1 - €4 per gerecht Openingstijden: ma t/m zon 07:00 - 22:00

Naast de centrale markt vonden wij An Cafe de leukste plek om te zitten. Wij hebben hier een keer avond gegeten en ontbeten. Het cafe is gebouwd als een soort plantenkas en ligt tegen de berg aan dus twee straten in. Het leuke is dat er bij alle tafels diverse soorten kruiden in de tafels staan. Ook is een deel van de zitplekjes gemaakt met schommels.

Het eten is hier smaakvol, niet duur en de koffie is ook top!

Zuid Vietnam - Ho Chi Min

The Racha Room Adres: 12-14 Mạc Thị Bưởi, Bến Nghé, Quận 1, Hồ Chí Minh,

Prijs: shared plates €7,00 - €13,00

Openingstijden: ma t/m vrij 11:30-00:00 en zat & zon van 16:00 - 00:00

We hadden zin in Thais eten en na wat speurwerk vonden wij The Ratcha Room. Eenmaal aangekomen begeleid door onze grote vriend Google Maps, zagen we een dichte deur met bewaker. Zijn we goed? Ja dat waren we, want eenmaal de deur door kwamen wij binnen in dit hippe restaurant. Het is niet echt een restaurant waarvan je denkt, dit is typisch Vietnamees, maar na ruim 2 weken van alles geprobeerd te hebben voor een prikkie is een avondje wat duurder niet zo erg. Dus ploften wij een beetje ontheemd neer. Want ja 'sjiek' (voor Vietnamese begrippen) eten dat was al even geleden voor deze backpackers. Wij deelden een groene curry met mango, dumplings en een dessert waarvan ik alleen nog weet dat het iets met kokos en rijst bevatte en dat het lekker was. Anyway, het is wat duurder maar het eten is echt mega lekker, er is chille muziek en met happy our vallen die tiger biertjes wel mee;)

Zuid Vietnam - Phu Quoc eiland

Wij eindigden onze trip op het eiland Phu Quoc.Of dit eiland over enige tijd nog steeds prettig is voor een bezoek weet ik niet, want het wordt echt rammend vol gebouwd met resorts. Maar voor nu hebben wij er nog heelijk kunnen genieten van warme temperaturen en mooie plekjes. Waar ik bij bijna elke plek roep eet op de markt, zeg ik hier, blijf weg van deze ellende. Want dit is echt een toeristen bende. Waar moet je dan wel eten? Ik vertel het u!

Kim's seafood

Adres: 114 Tran Hung Dao ( Duong Dong) Phu Quoc, Kien Giang

Prijs: €1,00 - €5,00 per gerecht

Openingstijden: ma t/m zon 08:00-23:00

Laat je niet misleiden door de naam! Want bij Kim's seafood kan je ook heerlijk vegetarisch eten. Pho, fried noodles, rijst met groente, loempia's, de keuze is reuze. Het tentje is mini wat het knus maakt. Zorg dat je er niet zit als er een tropische regenbui voorbij komt, want dan ben je uhhh, nat ja.

Love Sushi

Adres: 2000, 98 Trần Hưng Đạo, Dương Tơ, Phú Quốc, tỉnh Kiên Giang

Prijs: €1,00 - €5,00 per gerecht

Openingstijden: ma t/m zon 11:00-22:00

Sushi, het blijft een van de dingen die ik het lekkerste vindt om te eten. En na alle sushi die ik al verorbert heb kan ik zeggen, de sushi hier is echt heel lekker. Ook voor de vegetariër! Al moet ik bekennen dat ik hier ook wel iets van vis heb gegeten. Alles is zo vers en goed van smaak! Daarbij ook prima betaalbaar. Must go!

#eteninVietnam #vegetarischeteninVietnam #MiddenenzuidVietnam

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon