Gevulde portobello met venkel en blauwe kaas

In het najaar ben ik bij boer Bart langs geweest om appels te plukken. Hij heeft een hele boomgaard met appels en peren, waar hij ook sappen, jams en smeersels van maakt. Naast al dit heerlijke fruit heeft hij ook paddenstoelen. Zo kreeg ik laatst 3 heerlijke portobello's mee. Hier dook ik de keuken mee in!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 3

Bereidingstijd: 10 min

Wachttijd: 15 min

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Borstel de portobello's schoon en verwijder de steel. Leg ze in een ovenschaal.

 

Snijd de venkel en rode ui heel fijn. Zet een koekenpan met een scheutje olijfolie op het vuur en bak de venkel en rode ui gedurende 5 minuten.

 

Hak de walnoten grof.

 

Vul de portobello's met de venkel en rode ui, verdeel hier de blauwe kaas overheen en als laatst de gehakte walnoten.

 

Zet het geheel voor 15 minuten in de oven.

 

Na 15 minuten zijn de portobello's heerlijk zacht, is de kaas gesmolten en zijn de walnoten lekker knapperig. Strooi als laatst nog wat peterselie over de portobello's heen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon