Gevulde puntpaprika met couscous

De gevulde paprika met risotto is al een keer voorbij gekomen. Voor een wat minder zware variant zijn wij gek op het volgende: puntpaprika gevuld met couscous!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 35 min

 

Extra benodigdheden: -

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook wat water in de waterkoker. 

 

Doe de couscous met de rozijnen in een schaal en giet hier wat kokend water bij tot het net onderstaat. Dek de couscous af en wacht tot het water goed is ingetrokken en de couscous zacht is.

 

Snijd ondertussen de paprika's doormidden en het sjalotje fijn. Zet een koekenpan met olie op het vuur en bak hier de kikkererwten met het sjalotje, de tomatenpuree en rozemarijn tot ze een beetje krokant zijn.

 

Gooi het kikkererwtenmengsel vervolgens bij de couscous en meng dit goed. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor de smaak.

 

Doe de puntpaprika's in een ovenschaal en verdeel het mengsel erover. Strooi hierna de feta, munt en de cherrytomaten er overheen.

 

Zet de paprika's 20 minuten in de oven. Als ze klaar zijn doe je er nog wat kiemen en eventueel peterselie over. En klaar zijn je vegetarische puntpaprika's!

 

Eet smakelijk!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon