Gevulde speculaas

Hoor wie klopt daar zachtjes op het raam? Het is Sinterklaas met zijn pieten. En nee, dit keer strooit het niet met pepernoten. Er staat een heerlijke gevulde speculaas voor ons klaar!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: ***

Aantal personen:10

Bereidingstijd: 30 min

Wachttijd: 45 minuten

 

Extra benodigdheden: lage ovenschaal, oven, keukenmachine, deegroller

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Meng in een grote beslagkom het bakmeel, de suiker en de speculaaskruiden met elkaar.

 

Snijd de boter in kleine stukken en voeg deze samen met de melk aan de beslagkom toe. Kneed het mengsel tot een soepel deeg.

 

Verpak het deeg even in huishoudfolie en leg het aan de kant. We gaan starten met het maken van het spijs!

 

Meng de suiker en de amandelen fijn in de keukenmachine. Doe dan het ei, de schil en het sap van de citroen bij het spijs.

 

Meng de ingrediënten in de keukenmachine tot een gladde massa. 

 

Vet de ovenschaal in. Verdeel het deeg in twee stukken, waarvan je het stuk voor de bodem iets groter maakt.

 

Strooi wat bakpoeder op je aanrechtblad en rol het deeg uit met de deegroller. Bedenk hier de onderkant en de randen van de ovenschaal mee.

 

Schep het spijs in de ovenschaal en smeer het over de hele bodem uit.

 

Nu rol je ook het overgebleven deeg uit en hiermee bedenk je de bovenkant van de speculaas.

 

Eventueel kan je de speculaas nog versieren met amandelen of maak je met een satéprikker bloemetjes in de bovenkant.

 

Klop als laatst een eitje los en smeer dit over de bovenkant van de speculaas. Zo gaat deze mooi shinen!

 

Zet de speculaas voor 45 minuten in de oven.

 

Even aflaten koelen en dan kan je niet wachten om aan te vallen!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon