Griekse ovenschotel met risoni

Na beide in Griekenland te zijn geweest werden we geïnspireerd om een van de gerechten uit deze keuken te maken. En gezien we nog niks met risoni op de website hebben, vonden we dit een mooi moment om daar wat mee te maken! Deze vegetarische ovenschotel is ook goed te bewaren, dus wat extra maken voor de volgende dag is een slim idee:)

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 20 min

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 200 graden.

 

Snij de ui en knoflook fijn, was de aubergine en courgette en snijd deze in blokjes.

 

Verwarm wat olie in een hoge kookpan (of een die wat groter is) en doe hier de ui, knoflook, aubergine en het paprikapoeder in. 

 

Voeg na 5 minuten de courgette toe. Bak deze even mee en voeg dan de risoni toe. Roer het mengsel goed door en voeg dan 350 ml water, de tomatenblokjes en wat zout en peper toe. Laat het geheel 5 minuten staan.

 

Schep nu alles over in een ovenschaal (of laat het in de pan zitten als je geen oven hebt) en meng de parmezaan erdoorheen.

 

Wacht 20 minuten en klaar! Strooi er een handje peterselie overheen en eventueel nog wat extra parmezaan, als je hier net zo gek op bent als wij;)

 

Eet je liever vegan? Dan is deze ovenschotel ook zonder de parmezaanse kaas heerlijk op smaak.

 

Eet smakelijk! =)

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon