Groene shakshuka

Sinds we shakshuka in ons leven introduceerden is dit gerecht niet meer uit ons vaste lijstje van recepten weg te denken. Tijd om hier een andere variant op te bedenken! Namelijk een groene shakshuka.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: ***

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 15 min

 

Extra benodigdheden: koekenpan met deksel

 

This is how we do it

Snijd de witte ui, knoflook en lente uit fijn.

 

Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie. bak hierin  de uien en knoflook voor 3 minuten.

 

Snijd ondertussen de shiitake fijn en snijd het kontje van de aspergetips af. Voeg beiden toe aan de pan. Breng op smaak met de peper, zout en kurkuma. Bak het geheel 5 minuutjes aan.

 

Voeg de courgetti toe en roer door. Voeg dan de spinazie handje voor handje toe, totdat de spinazie is geslonken.

 

Voeg nu de room toe en roer door de groenten heen.

 

Maak met een lepel vier holletjes in het groentenmengsel en breek hier de eitjes in.

 

Zet het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat het geheel 15 minuten pruttelen, tot de eitjes zijn gestold.

 

Strooi de peterselie over de shakshuka heen en serveren maar!

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon