Homemade falafel


Zoals ik al eerder heb verteld, is falafel een van mijn favoriete snacks. Nu kun je natuurlijk uit eten voor deze heerlijke hap, je kan het kant en klaar kopen maar, je kan het ook zelf maken!

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

Extra benodigdheden: staafmixer of keukenmachine

This is how we do it

Was de kikkererwten en laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de ui, pers de knoflook fijn, knijp de citroen uit en doe dit samen met alle ingrediënten behalve het bloem in een kom (of in je keukenmachine). Maal het met de staafmixer fijn tot er een glad mengsel ontstaat.

Voelt het mengsel nog erg nat aan? Gooi hier dan wat bloem bij.

Kneed vervolgens gelijkmatige balletjes en druk deze plat. Bovenstaande hoeveelheden waren bij mij genoeg voor 18 balletjes. Maak wat olie warm in een koekenpan en bak de falafels goudbruin.

Voor de yoghurtsaus

Als de falafels staan te bakken rasp je ondertussen een kwart komkommer fijn en meng je deze met de yoghurt. Voeg hier wat peper, zout en peterselie aan toe en je hebt een heerlijk sausje.

Als alle falafels klaar zijn stop je ze met beleg naar keuze op een pita. Mijn favoriete beleg is met tomaat, rucola, feta en jalapeno! De falafel is als losse snack of in een salade ook heerlijk.

#falafel #snack #vegetarischesnack #Arabischekeuken

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon