Ingelegde uitjes

Op je vegaburger, op je broodje falafel, op je wrap, bij je nasi: zuur is onze nieuwe uitvinding! Afgelopen tijd aten we altijd ingelegde komkommers of atjar tjampoer. Maar, zuur kan je natuurlijk ook heel makkelijk zelf maken! Wij maakten daarom ingelegde uitjes.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 10 min

Wachttijd: 24 uur

 

Extra benodigdheden: weckpot 

 

This is how we do it

Breng wat water aan de kook in de waterkoker.

 

Snijd alle uitjes in halve ringen. Doe ze in een vergiet en giet het hete water over de uien heen. Laat uitlekken.

 

Giet de appelcider azijn in het weckpotje en los het suiker hier in op.

 

Snijd de knoflook grof. Voeg alle kruiden toe aan de azijn en roer kort door. Doe nu alle uitjes in het potje en sluit goed af.

 

Laat de uien 24 uur weken. Daarna zijn ze het lekkerst!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon