Jacobsz Amsterdam

Ben je jarig, dan mag je kiezen waar je gaat eten. Zo geldt de regel in huize Buchel. Nu werd ik vorige week een jaartje ouder en dus koos ik voor een restaurant dat al enige tijd op mijn wishlist stond: Jacobsz. Nu twijfelde mijn lieve mutti eerder over deze keuze - Wat kunnen we daar dan eten? Ik kan niks zien op de website! Ja dat maakt het juist zo leuk! - maar na ons bezoek afgelopen vrijdag, is ze helemaal om. 

 

Wie wat waar?

Jacobsz Amsterdam

Adres: Ringdijk 1, Amsterdam

Contact: 06 42454677

Prijs: €42,- voor 4 gangen

Openingstijden: Ma - Zo 18.00 - 00.00

 

Geen last vast keuzestress

Van keuzestress heb je in ieder geval geen last als vegetariër bij Jacobsz, want voor elke gang zijn er 3 smaakjes: vlees, vis of vega. Alles vega voor deze 2 alsjeblieft (ja Jolijn liet dit etentje op kosten van haar oom en tante natuurlijk niet aan haar neusje voorbij gaan). 


Vooraf drinken wij een spannend aperitief: kombucha met gin en cava. Jam! Dit is echt heeeul lekker. Vervolgens kiezen we voor 4 gangen.

 

Alle borden zijn echt prachtig opgemaakt door de chefs. We startten met Galiameloen met coco blanc, geitenkaas, koriander en venkel.

 

Voor het tussengerecht kiezen we alle 5 hetzelfde Coeur de boeuf met koffie, kers en umeboshi. Nu denk je vast, koffie? Ja koffie! Smaakt top, daar dachten we alle 5 zonder twijfel hetzelfde over.

 

Het hoofdgerecht voor de vega's bestaat uit Gnocchi met comte, sjalot, artisjok en roodlof. Dit is net zoals het eruit ziet een feestje in je mond. Ik dacht nog even is het wel genoeg? Maar het klopt gewoon precies. Alles wat we eten -ook dat van de niet vega's- is echt waanzinnig goed op smaak en prachtig om naar te kijken. 

 

 

Wat een service

Mag ik nog even zeggen dat ik de bediening bij Jacobsz echt top vind?! Chapeau voor de mannen en vrouw die ons voorzagen van een topavond. Precies genoeg service, niet te veel van dat continue gesta aan je tafel. Maar precies op tijd vragen of je nog wat wenst, genoeg uitleg geven over het eten en de juiste wijn voor je uitkiezen. En dan ook gewoon precies zo vriendelijk zijn dat het echt voelt. 

 

What to tell a friend

Dat dit precies de juiste plek is om te eten als je opzoek bent naar net wat meer. Gewoon echt goed eten voor een normale prijs. Gewoon echt goede service die eerlijk voelt. En gewoon echt een onwijs leuke locatie vol met een interieur dat ik het liefste in mijn eigen woonkamer terug zie (en dan het liefst inclusief deze wijnkast). Wij komen hier in ieder geval zeker weer terug!!

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon