Kikkererwtensoep

Shakshukageroosterde kikkererwten, Marokkaanse soep met kikkererwten.. Valt jullie ook iets op? Dus, ook vandaag weer een heerlijke soep met kikkererwten als hoofdingrediënt! Via de Albert Heijn 'receptenvinder' vond ik een heerlijk recept met spinazie en zongedroogde tomaten. Ik paste het recept iets aan en dit is het resultaat.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 minuten

Wachttijd: 10 minuten

 

This is how we do it

Zet een soeppan zonder olie op het vuur. Doe hier de zongedroogde tomaten in. Deze zitten al onder de olie, dus je hebt geen extra olijfolie meer nodig!

 

Snijd de ui en knoflook fijn. Voeg dit aan de zongedroogde tomaten toe en bak het 2 minuutjes aan.

 

Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Voeg ook de kikkererwten en de kurkuma toe aan de pan en bak ze kort krokant.

 

Voeg nu handje voor handje de spinazie toe, totdat dit geheel is geslonken.

 

Voeg als laatste een liter water en de bouillonblokjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat 10 minuutjes op laag vuur pruttelen, zodat alle smaken lekker intrekken.

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon