Lavinia Good Food

Een plek die al tijden op mijn lijstje staat en ik nu eindelijk bezocht heb: Lavinia Good Food. Althans bij de locatie op de Kerkstraat ben ik al eens neergestreken voor een drankje, maar al het lekkers wat me daar aanstaarde heb ik toen niet geproefd! Daar brachten mijn vriendinnetje Claire en ik zondag verandering in.

Wie wat waar?

Lavinia Good Food

Adres: Amstelveenseweg 192, Amsterdam

Contact: 020 225 9029

Prijs lunch: €6,50 - €13,50

Openingstijden: Ma t/m vrij 7.30-16.00 en zaterdag & zondag van 8.30-17.00

Eten zonder gekkigheid

Bij Lavinia eet je hapjes zonder troep eraan toegevoegd en is de keuze aan vegetarische gerechten echt heel groot, jeej! Van pizza's tot shakshuka, tot soep en bananenpannenkoeken. Daarbij kun je ook je eigen salade samenstellen en kijkt een boel zoetigheid je aan vanuit de vitrine wanneer je binnenkomt.

Hongerig als we zijn - het was inmiddels 14:00 en mijn ontbijt zat erin om 09:30 - komen we binnen en treffen een overvolle tent aan. Shit, als er maar een plekje is. Want iedereen weet dat doorzoeken naar een andere lunchplek op het moment dat je enorme trek hebt, niet prettig is.

Gelukkig mogen we aan tafel schuiven bij een lieve dame en kunnen wel al snel ons eten bestellen. We kiezen de blauwe Maistortilla's met avocado, sla, zwarte bonen, tomaat en creme fraiche plus de bananenpannenkoekjes met ahorn siroop en amandelen. Jammiee! Dit smaakt echt super lekker. Vooral de bananenpannenkoeken vind ik goddelijk en zijn minstens zo lekker als onze eigen variant;). Luchtig en niet de klef.

Ook de drankjes bij Lavinia Good Food zijn niet mis. We kiezen voor Gember & Sinaasappel limonade wat mij echt verdomd goed smaakt.

Omdat ergens eten niet compleet is zonder toetje, kiezen we na eindeloos staren in de vitrine voor een stuk vijgentaart. We willen het stukje delen en wat ik dan zo fijn vind aan het meisje dat ons helpt, is dat ze dit opvangt en uit zichzelf het stuk in tweeën deelt en ons eigen bordjes geeft. Niet dat met zijn tweeën van een stuk eten erg is, maar het geeft aan dat ze meedenkt en dat vind ik lief. Als kersje op de taart is de cappuccino met sojamelk ook heerlijk en is dus eigenlijk het hele plaatje compleet.

What to tell a friend?

Go go go! Lavinia Good Food is echt de perfecte locatie voor een heerlijk ontbijt of lunch als vegetariër. De ruimte is knus en warm, het eten super lekker en de bediening ook erg vriendelijk. Waarom heb ik toch zo lang gewacht met hier eten? Een ding weet ik zeker, ik kom snel terug!

#Laviniagoodfood #HotspotAmsterdam #vegahotspot

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon