Linzencurry met okra & spinazie

De credits voor deze heerlijke vegan linzencurry zou ik mijzelf graag toe-eigenen. Maar de basis voor dit recept komt naar een idee van The Hungry Warrior. Wij pasten het alleen her en der aan zodat het volledig beestvrij is! 

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 minuten

 

This is how we do it

Breng 2 pannen met water aan de kook.

 

Was de linzen en laat deze 30 minuten staan in een kom water.

 

Kook de linzen in 20 minuten zacht en zet deze aan de kant. En kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

 

Snijd ondertussen het sjalotje, de knoflook en de gember fijn en de okra in plakjes.

 

Verwarm olie in een wok of diepe koekenpan en bak het sjalotje met de knoflook en gember 2-3 minuten.

 

Voeg de tomatenpuree toe en alle kruiden toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg dan de linzen, het laurierblad, de tomatenblokjes en een scheutje water toe. Breng het geheel aan de kook.

 

Voeg als laatste de okra, spinazie en de kokosmelk toe. Kook 5- 10 minuten.

 

Top de linzencurry af met koriander, sesamzaadjes en het sap van een limoen.

 

Eet smakelijk! =)

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon