Linzenstoofpot met krieltjes en courgette

Mijn nieuwe ontdekking in de keuken: ras el hanout. Ik gooi het het liefst overal doorheen. Vooral in combi met zoet en hartig. Mijn vriendin Marjola gaf mij de inspiratie voor deze stoofpot, met een kleine Nieces-twist is dit het recept geworden!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 20 minuten

 

This is how we do it

Kook de krieltjes in 10 minuten halfgaar.

 

Verwarm een beetje olie in een grote wok of hapjespan. Snijd de ui in halve ringen en fruit deze kort aan. Voeg na 2 minuutjes de ras el hanout toe en bak het kort mee.

 

Voeg de aardappeltje toe aan de pan en bak ze aan totdat ze een bruine kleur krijgen.

 

Snijd de courgette in blokjes en voeg deze ook toe. Bak dit voor 3 minuutjes aan.

 

Spoel de linzen goed af en voeg ze samen met de gepelde tomaten toe aan de pan. Snijd ook de abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe. Zet het vuur lager en doe een deksel op de pan. Laat het geheel voor 15 minuutjes stoven.

 

Snijd de cherrytomaatjes in vier parten. Zodra je de stoofpot serveert strooi je er nog wat cherrytomaten, pistachenootjes en peterselie overheen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon