Marokkaanse couscous

Zo hadden we vorige week een Marokkaanse stampot, zo hebben we deze week een Marokkaanse couscous. Al eerder vertelde ik over mijn liefde voor ras el hanout. Ik kan je vertellen, deze liefde is nog niet over. Sterker nog, deze is alleen maar groter geworden door onder andere dit recept!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

Doe de couscous is een bakje met kokend water, zodat de couscous net onder staat. Dek het bakje af en zet aan de kant.

 

Snijd alle ingrediënten fijn.

 

Doe een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hier de sjalotjes en knoflook in aan. Voeg na 2 minuten de ras el hanout, paprikapoeder, oregano, rozemarijn en chilipoeder toe en bak het geheel nog 1 minuutje mee.

 

Voeg nu de aubergine, courgette en paprika toe aan de pan en bak het geheel 5 minuten aan.

 

Voeg na 5 minuten de rozijnen en abrikozen toe met 100 ml water en zet het vuur laag. Laat de groente even stoven. 

 

Snijd de peterselie grof. 

 

Roer de couscous met een vork los en voeg het aan de groente toe. Roer goed door elkaar en voeg als laatst wat verse peterselie toe.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon