Marokkaanse kikkererwtensoep

Altijd als ik niet weet wat ik moet koken kom ik uit bij soep. Makkelijk, niet te zwaar op de maag en lekker snel. En deze variant is ook nog eens super low budget. Aan het einde van de maand werd deze soep dus regelmatig gemaakt...

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 20 min

 

Extra benodigdheden: staafmixer

 

This is how we do it:

Kook 1 liter water in de waterkoker.

 

Snijd de knoflook en de sjalot fijn.

 

Verwarm wat olie in een soeppan en bak de knoflook en ui samen net de kaneel kort aan. 

 

Spoel de linzen en de kikkererwten goed af en gooi ze erbij in de pan. Gooi ook de tomatenblokjes erbij. Bak het geheel voor ongeveer 2 minuten aan.

 

Doe het water en het bouillonblokje erbij in de pan en breng de soep aan de kook. Laat het voor 10 minuten zachtjes doorkoken.

 

Pureer de soep licht met de staafmixer. Ik vind het altijd lekker als er nog een paar erwten en linzen heel blijven.

 

Opscheppen maar!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon