Marokkaanse stamppot

Gister plaatsten wij een foto op Instagram van een recepttekening. Vandaag de onthulling van het recept: Marokkaanse stamppot! Het koude weer vraagt natuurlijk om heerlijke stamppotjes, maar wij houden wel van een extra twist.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 25 min

 

Extra benodigdheden: stamper

 

This is how we do it

Schil en snijd de pompoen en aardappelen in kleine stukjes. Breng ze in een pan met ruim water aan de kook en laat 15 minuten koken.

 

Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes.

 

Haal de kikkererwten uit het blik en spoel af.

 

Zet een koekenpan met een scheutje olie op het vuur. Mocht je olie met chilipeper in huis hebben, gebruik deze dan. Anders kan je ook een halve chilipeper gebruiken. Bak de kikkererwten en aubergine voor 5 minuten aan.

 

Voeg de ras el hanout toe en laat het geheel op laag vuur doorbakken.

 

Giet de aardappelen en pompoen af. Bewaar een beetje van het kookvocht. Stamp het tot een gladde massa. Is het te droog? Dan voeg je wat van het kookvocht toe.

 

Roer de kikkererwten en aubergine door de stamppot heen en maak het af met wat gehakte peterselie.

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon