Mini panpizza's


Pizza, wie wordt er niet gelukkig van? Voor iedereen die net zoals ons niet de meeste fabuleuze oven heeft, is er de panpizza. Je kan hier uiteraard tal van variaties op bedenken. Zie hier een vegetarische variant die bij ons goed in de smaak valt.

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 15 min

Extra benodigdheden: staafmixer + deegroller

This is how we do it

Doe het water met het bloem en een snufje zout in een kom en kneed dit tot een soepel deeg. Blijft het deeg plakkerig? Voeg dan nog een klein beetje bloem toe. Als het mooi en soepel is, zet je het deeg aan de kant zodat het even kan rusten.

Ondertussen heb je tijd voor het maken van de saus. Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de sjalot in ringetjes en doe deze samen met de jalapeño en de knoflook in een kom. Mix deze met de staafmixer tot alles goed klein vermalen is. Voeg hier een snufje zout een het sap van een halve limoen aan toe en je saus is klaar!

Verdeel het deeg in 7 kleine bolletjes. Strooi wat bloem over je aanrecht en op je deegroller en rol hierop de bolletjes plat.

Zet een koekenpan met olie op het vuur en bak de pizza's tot ze een goudbruin kleurtje krijgen en licht knapperig zijn. Verdeel de saus over de pizza's en rasp hier nog wat Parmezaanse kaas over heen. Wat basilicum erop en tast toe!

#panpizza #Pizza

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon