Miso soep

Naast de zeewier croutons heeft Mas Newen ook andere soorten zeewier in de aanbieding. Zoals de Luga, wat een beetje lijkt op Japanse Wakame. Stevig zeewier in dikke slierten gesneden. Perfect om een miso soep mee te maken!

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: 15 min

 

This is how we do it:

Zet een koekenpan met olie op het vuur, snijd de tofu in stukjes en bak deze met wat kurkuma tot ze een krokant jasje hebben.

 

Ondertussen kook je een liter water in de waterkoker. Snijd de knoflook, de rode peper en de champignons fijn.

 

Verwarm (sesam) olie in een pan en bak hier 2 min de knoflook, peper en champignons in. Doe vervolgens het kokende water erbij en voeg de misopasta en wat soja toe. Tip: gooi niet meteen teveel soja in je soep, het zeewier brengt namelijk ook een erg zoute smaak met zich mee.

 

Voeg als laatste de tofu, luga en de bosuitjes toe en laat het geheel nog even trekken.

 

Klaar om te eten!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon