Pad Thai met tofu

Alweer 1,5 jaar gelden begon ik mijn avontuurlijke reis naar Thailand. In Chiang Mai volgde ik een kookcursus, waar ik heerlijke Pad Thai leerde maken. Helaas wordt het originele recept met vissaus gemaakt. Dat is natuurlijk niet heel vegetarisch. Daarom vandaag een vegetarische variant!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

 

This is how we do it

Breng een pan met water aan de kook en bereid de noodles volgens de verpakking.

 

Verhit wat olijfolie in een wokpan. Snijd de prei, knoflook en chili fijn en fruit het in de pan aan. 

 

Dop de peultjes en bak deze met de groenten mee.

 

Snijd de tofu in kleine blokjes. Bak de blokjes in een aparte koekenpan krokant aan en strooi hier de kurkuma overheen.

 

Doe de tofu bij de groenten en bak als laatste de taugé mee.

 

Giet de noodles af en gooi het in de wokpan erbij.

 

Meng de ingrediënten voor de saus goed met elkaar en giet het dan over de noodles heen. Meng alles goed met elkaar en serveer.

 

Strooi als laatste wat cashewnoten en verse koriander over de pad thai heen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon