Papa's mueslikoeken

Ik ben best wel een snoepkont en dat heb ik niet van een vreemde. Mijn vader kan er namelijk ook wat van! Als ik weer eens naar mijn ouders ga heeft hij ook altijd weer iets lekkers voor me in huis. Wat me wel opvalt, is dat hij steeds bewuster is gaan snoepen. Zo had hij laatst zelf mueslikoeken gemaakt. Zonder suiker! Dit recept is geïnspireerd op het recept van De Veldkeuken en deel ik graag met jullie!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 14 

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 12 minuten

 

Extra benodigdheden: bakplaat

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 190 graden.

 

Smelt in een pannetje het kokosvet met de honing en de agavesiroop tot een glad mengsel. Laat het geheel even afkoelen en meng dan alle noten, havermout, pompoenpitten, lijnzaad, kokos en rozijnen erdoorheen.

 

Meng een snufje zout door het spelbloem en kneed het door het notenmengsel heen.

 

Verdeel het mengsel in 14 stukjes en maak hier balletjes van.

 

Druk de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat plat tot koekjes. Om ze zo mooi rond te krijgen als op de foto kun je dit in een koekjesring doen.

 

Bak de koeken in 12 minuten af.

 

Let op! Laat de koeken goed afkoelen nadat je ze uit de oven hebt gehaald. Als je ze gelijk op probeert te tillen heb je kans dat ze uit elkaar vallen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon