Pastinaaksoep

Brr, wat is het weer koud he? De eerste nachtvorst is alweer begonnen. Bij dit winterse weer kan ik alleen maar denken aan soep of stamppot. Om niet altijd terug te vallen op de standaard tomaten- of groentesoep, probeerden wij dit keer pastinaaksoep uit!

 

Boodschappenlijstje

- 3 pastinaken

- 250 gr zoete aardappel

- 250 gr kruimige aardappels

- 1 winterpeen

- Bosje selderij

- 2 sjalotjes

- 3 tenen knoflook

- Halve rode peper

- 2 blokjes groentebouillon

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Extra benodigdheden: staafmixer

 

This is how we do it

Schil de aardappels, pastinaak en winterpeen en snijd in kleine stukjes.

 

Snijd de sjalotjes, knoflook en rode peper fijn.

 

Zet een grote soeppan op het vuur met een scheutje olijfolie. Fruit hierin de sjalotjes, knoflook en peper aan.

 

Voeg de winterpeen toe en bak kort mee. Voeg daarna de aardappels en pastinaak toe samen met de bouillonblokjes en ongeveer een liter water. Zorg ervoor dat de groenten net onder staan.

 

Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 15 minuten doorkoken. Prik met een vork in de aardappels om te kijken of deze zacht genoeg zijn.

 

Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.

 

Snijd de selderij fijn. Roer een deel door de soep heen en strooi een deel over de soep als topping.

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon