Patatas bravas

Wist je dat Patatas Bravas eigenlijk Heftige Aardappeltjes betekent? De oer-Hollandse aardappelen staan bij ons niet vaak op het menu, maar voor deze heftige rakkers maken we graag een uitzondering!

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

This is how we do it:

Snijd de aardappelen in partjes door ze eerst in de lengte door de midden te snijden en daarna weer in vieren. Zo ontstaan dus uit elke aardappel 8 partjes.

 

Doe de aardappelen in een pan met ruim water en kook de aardappelen in 10 minuten half gaar.

 

Maak ondertussen een marinade van de olie, uitgeperste knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, rozemarijn, kurkuma, zout en peper.

 

Giet de aardappelen af en hussel de marinade door de aardappelen heen, zodat elke aardappel een laagje heeft.

 

Verwarm een koekenpan en bak de aardappelen hier voor nog 15-20 minuten goudbruin in.

 

Serveer de aardappeltjes met bijvoorbeeld een yoghurt/peterselie sausje om in te dippen.

 

Buen apetito!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon