Plaattaart met courgette

Ik ben fan van de plaattaarten. Helaas beschikt onze combimagnetron in de Bolo niet over uitstekende kwaliteiten. Dit betekent dat Esther en ik het thuis niet vaak eten. Als ik bij mijn ouders ben, grijp ik dan ook graag de kans om een extra grote variant te maken. Opwarmen kan onze combi namelijk wel als de beste ;). Deze variant heeft met courgette spread onderop en plakjes courgette bovenop een courgette overload!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 20 minuten

 

Extra benodigdheden: bakplaat

 

This is how we do it

 

Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de bladerdeegplakken alvast ontdooien.

 

Bereid ondertussen alvast de courgettespread, zodat de smaken lekker in kunnen trekken.

 

Verspreid de bladerdeegbladeren over een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de lijntjes elkaar iets overlappen en strijk deze met je vingers glad. Zo ontstaat er een geheel, wat de bodem voor de plaattaart vormt. Prik met een vork gaatjes in het midden van de bladerdeeg bodem.

 

Smeer de courgettespread uit over de bodem van de plaattaart, waarbij je aan alle randen 1 cm onbelegd laat.

 

Snijd de overige courgette en de puntpaprika in ringen en de rode ui in halve ringen.

 

Leg de plakjes puntpaprika en courgette om en om in 3 banen op de plaattaart.

 

Verkruimel de feta en snijd de peterselie fijn.

 

Strooi de rode ui, feta en peterselie over de groenten heen en schuif de plaattaart voor 20 minuten in de oven.

 

Wanneer je de plaattaart uit de oven haalt kun je er nog wat ‘verse’ peterselie overheen strooien om het af te maken.

 

Smullen maar!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon