Pompoensoep met bimi & granaatappel

Eten bij mijn vriendinnetje Nicky is altijd feest. Zonder moeite tovert ze wat lekkers op tafel. Zelf maak ik wel vaker pompoensoep, maar eigenlijk traditie getrouw die van mijn mutti. En ook al ben ik erg fan van mutti's recept, een keer een andere variant proberen kan natuurlijk nooit kwaad. 

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Bereidingstijd: 30 minuten
Aantal personen: 2

 

Benodigdheden: Staafmixer

 

This is how we do it

 

Was de pompoen, haal de pitjes eruit en snijd deze in kleine stukken en snijd de knoflook, rode peper en ui fijn.

 

Verwarm wat olie in een soeppan en doe de knoflook, rode peper, ui en de komijn met een scheutje water erbij. Bak ongeveer 2 minuten en voeg de pompoen, het bouillonblokje en 500 ml water toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken tot de pompoen zacht is.

 

Zet ondertussen een pan water op en kook de bimi in een paar minuten gaar. 

 

Pureer de soep met een staafmixer.

 

Verdeel de soep over 2 kommen, voeg de bimi, granaatappel, limoen, de koriander en eventueel wat zout en peper toe.

 

Eet smakelijk!=)

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon