Quinoasalade met halloumi

Ooit met halloumi gekookt? Ik tot op heden nog niet. En ja, dan loop ik toch een beetje achter he? Dus was het dit weekend hoog tijd en grillde ik er op los! Een heerlijke quinoa salade mèt halloumi was het resultaat.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 minuten

 

Extra benodigdheden: keukenmachine of staafmixer en grill

 

This is how we do it

Verwarm de grillpan.

 

Breng de quinoa met een blokje groentebouillon aan de kook.

 

Breng een pan met ruim water aan de kook. Dop de haricot verts en kook ze in 5 minuten beetgaar.

 

Snijd de bosui grof en meng het samen met de rode peper en spinazie tot een grof geheel in de keukenmachine.

 

Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de kikkererwten met de kurkuma en paprikapoeder krokant.

 

Snijd de paprika in grove stukken en grill het in de hete grillpan tot er mooie grillrandjes in de paprika komen te staan. Snijd nu de halloumi in plakjes en grill deze ook in de grillpan.

 

Meng de quinoa door het spinaziemengsel en doe het op een serveerschaal. Meng de boontjes en de kikkererwten erdoorheen.

 

Snijd de paprika in repen en leg het over de salade heen. Drapeer als laatste de halloumi over de salade heen. Voeg zo nodig een snufje zout en peper toe.

 

Serveer met avocado en schijfjes citroen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon