Restaurant Moer Amsterdam

Yes! Amsterdam is weer een nieuwe tent die zich focust op groenten rijker. Dus trok ik mijn vega vriendinnetje Claire de deur uit om het biologisch, lokaal en seizoensgerichte Chef's menu van Restaurant MOER te testen. Wat is dit een succes? Uiteraard! Want anders was je nu niet aan het lezen;)

Wie, wat, waar? Restaurant MOER Adres: Amstelveenseweg 7, Amsterdam

Contact: +31 (0)20 8203330

Prijs: voor 4 gangen €40,00

Openingstijden: Ontbijt // 07:00-10:30 Lunch // 12:00-15:00 Diner // 18:00-22:00 Bar // zondag t/m donderdag 01:00 / vrijdag & zaterdag 02:00

Focus op groenten

Bij binnenkomst worden we vriendelijk ontvangen en wordt er gevraagd of we willen beginnen met bubbels. Dus kijk ik Claire aan en zie haar hetzelfde denken; ah joh, waarom ook niet! Dus doen we een toost op het goede leven en knabbelen ondertussen van de belachelijk lekkere kroepoek die op tafel staat.

De dame die ons serveert vraagt of we bekend zijn met het concept. Ik doe graag alsof ik nog niks gelezen of gehoord heb en luister naar haar verhaal. Ze vertelt: 'Er wordt bij MOER biologisch gekookt en het liefst met lokale producten. Je kiest voor een 4,5 of 6 gangen menu waarbij de focus op groenten ligt. Maar er is ook vlees en vis hoor!'

Vervolgens schakelt ze meteen en zegt: 'Onee, in jullie reservering stond dat jullie vegetarisch zijn! Dat is helemaal leuk, want onze chefs maken echt originele gerechten met groenten.' Yes, pluspunten voor jou schone dame.

Verrassingsmenu

We kiezen voor 4 gangen. Na een amuse verschijnt ons eerste gerecht: Crème van bloemkool met sorbet van rode peper, amandel en komkommer. Apart, maar het smaakt mij wel. Vooral de sorbet van rode peper is verrassend lekker.

Maar gang nummer 2, prei die op vier manieren is klaargemaakt: gebrand, rauw, in poedervorm en als crème met aardappel en een eitje, overtrof by far. Dit was echt MEGA lekker. Ook de bijpassende wijn is perfect gekozen.

Het hoofdgerecht is een groenterisotto bestaande uit pastinaak, pompoen, winterpeen, selderij, champignons, gepofte rijst en een krokant kaasje. Lekker dat zeker. Maar nee,

geen overtreffer van de prei.

Maar dan le grande finale, het dessert. Pure chocolade mousse, choco sponge cake, pindakaas ijs, vanille mouse en merengue. PINDAKAAS IJS?!!! Ja het bestaat dus en het was echt vreselijk smakelijk lekker. Zelfs de dessertwijn die erbij geserveerd werd smaakte mij goed. En dat is een wonder, want ik vind dessertwijn zo goed als altijd op z'n zachts gezegd niet te zuipen.

Conclusie?

Bij vertrek wordt er door de heren bij de bar nog uitgebreid gevraagd wat we ervan vonden. Nou dames en heren van MOER, ik vond het zeer geslaagd. De gerechten waren verrassend en smakelijk. De bediening erg vriendelijk. Het was net wat chiquer dan gemiddeld maar niet te opgekrikt en de tent is warm en gezellig ingericht.

Dus kom ik terug? Jazeker! Want dit dessert moet ik gewoon nog een keer eten:)

#RestaurantMOERAmsterdam #hotspotsAmsterdam #groenten

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon