Rucola stamppot met zoete aardappel

Zijn de laatste zonnige dagen dan nu echt geteld? Ik hoop het niet! Maar, dit koude weer brengt wel met zich mee dan we weer achter een heerlijk bordje Hollandse pot mogen kruipen.  

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 25 min

 

Extra benodigdheden: stamper

 

This is how we do it

Schil de zoete aardappels en snijd ze in kleine blokjes. Zet de aardappels in een pan met ruim water op het vuur en breng het aan de kook. Laat 10 minuten koken.

 

Snijd de courgette in blokjes. Bak de courgette met de Italiaanse kruiden in een koekenpan met olie voor 5 minuten aan.

 

Rooster de pijnboompitjes kort in een kleine koekenpan.

 

Giet de aardappelen af en bewaar een klein kopje van het kookvocht. Stamp de aardappelen fijn. Iets te droog? Dan voeg je een beetje kookvocht toe.

 

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes.

 

Meng de rucola, courgette en zongedroogde tomaten door de stamppot heen. Strooi als laatst de feta en pijnboompitten over de stamppot heen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon