Salted caramel popcorn


Toch minstens een keer in de week zijn Esther en ik samen thuis en kijken we een old school Disney of een spannende serie. Wat wij altijd standaard in huis hebben zijn maïskorrels voor onze popcorn! Normaal gesproken eten we dit alleen met zout, maar we besloten er deze keer een twist aan te geven.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *
Aantal personen: 2 

Bereidingstijd: 5 min

Wachttijd: 5 min

 

This is how we do it

Doe wat olijfolie of kokosolie in een pan met deksel, zodat de hele onderkant een laagje heeft. Strooi daar ook de maïskorrels bij.

 

Doe de deksel op de pan en zet het vuur hoog.

 

Wanneer de eerste korrels gaan poppen zet je het vuur na 30 seconden lager.

 

Op het moment dat er 2-3 seconden tussen de popjes zit, kan je het vuur uitzetten.

 

Gooi alle popcorn in een kom en strooi allereerst het zout eroverheen. Mix het goed door elkaar. Verspreid dan een lepel karamelsiroop over de popcorn en schud het weer door elkaar. Dit herhaal je drie keer. Proef even of het genoeg zout/karamel op zit en smullen maar!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon