Shakshuka

Shak wat? Shakshuka! Nee, dit is geen Afrikaanse dans, maar een heerlijk gerecht waarvan tomaat, bonen en ei de basis zijn. Makkelijk, goedkoop en om je vingers bij af te likken. Wat wil je nog meer? Dat dacht ik ook. Aan de slag zou ik zeggen ;)

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: 15 min

 

Extra benodigdheden: grote platte koekenpan met deksel

 

This is how we do it

Verwarm de olie in de koekenpan. Snij de sjalotten in halve ringen en de knoflook en de rode peper fijn. Doe alles in de pan. Fruit dit ongeveer 2 minuten aan.

 

Snij de paprika in blokjes en doe dit samen met de gedroogde tijm in de pan erbij. Bak dit 5 minuten mee.

 

Voeg handje voor handje de spinazie toe, totdat deze volledig is geslonken.

 

Spoel de bonen af en laat ze even uitlekken. Gooi ze dan ook in de pan erbij en bak kort mee.

 

Snij nu cherry tomaatjes in kwarten en voeg deze samen met de tomatenpassaat toe in de pan. Bak het geheel ongeveer 2 min aan.

 

Maak nu met een lepel 4 gaten in het mengsel en breek in ieder gat een eitje. Zorg dat de eidooier heel blijft!

 

Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het geheel 10 minuten sudderen. Persoonlijk vind ik lekker als de eitjes nog een beetje zacht zijn. Mocht je hier niet van houden, laat het dan nog 5 minuten langer opstaan.

 

Hak ondertussen wat peterselie fijn. Na 10-15 minuten haal je de pan van het vuur en strooi je de peterselie eroverheen.

 

Aanvallen maar!

 

Tip: bak er een naanbroodje bij, zodat je lekker met je brood in de shakshuka kunt dippen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon