Sinaasappel-maanzaad cake

Al meerdere malen hebben wij duidelijk gemaakt hoe verliefd wij zijn op het bananenbrood van Samen. Maar, laatst is daar een nieuwe favoriet bijgekomen! Een gekke cake met zwarte pitjes verscheen op de toonbank. Nieuwsgierig als wij zijn moesten wij die natuurlijk proberen en dat werd een daverend succes. Dit succes moesten wij uiteraard doorvoeren in onze eigen keuken, dus vandaag delen we ons recept!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 10

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: 50 min

 

Extra benodigdheden: cakevorm en mixer

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 180 graden.

 

Leg de boter ongeveer een uur voordat je begint met de cake buiten de koelkast. 

 

Meng de boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom tot een geheel.

 

Voeg een snufje zout en de zest van 1 sinaasappel toe. Breek terwijl je verder mengt één voor één de eitjes door het mengsel heen. 

 

Wanneer het een egaal beslag is voeg je de bakpoeder en bloem toe en meng je dit ook weer tot een egaal beslag. Meng als laatst het sinaasappelsap en het maanzaad door het beslag heen.

 

Vet de cakevorm in en stort het beslag in de vorm. Strooi als laatst nog een beetje maanzaad over de cake heen.

 

Bak de cake voor 50 minuten in de oven tot een zoete heerlijkheid.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon