Speltsalade met aubergine en granaatappel

Op het moment kunnen we eigenlijk aan niets anders denken dan warme chocolademelk en stamppot. Zo koud is het! Toch brengen wij een beetje fleurigheid in dit koude geheel aan, want we zetten gewoon een salade op tafel. Wel met gegrilde aubergine. Is het toch een beetje warm.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 30 min

 

Extra benodigdheden: grill of grillpan

 

This is how we do it

Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg zodra het kookt de spelt toe en kook zolang als aangegeven is op de verpakking.

 

Verwarm de grillpan.

 

Snijd de aubergine in de breedte in ronde plakjes. Maak een sausje van de olijfolie en oregano en smeer hier alle plakjes mee in. Grill ze in de grillpan totdat er bruine grillstrepen in komen te staan.

 

Snijd de cherry tomaatjes en bosuien fijn.

 

Rooster de geschaafde amandelen kort in de koekenpan, zodat ze lichtbruin worden.

 

Zodra de spelt gaar is, giet je deze af en doe je het in een grote kom.

 

Meng de bosui, cherry tomaat, rucola en 2 el granaatappelpitjes door de spelt heen. Breng op smaak met nog wat zout en peper.

 

Top de salade af met de plakjes aubergine, de Griekse yoghurt, de overgebleven granaatappelpitjes en de geschaafde amandelen.

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon