Nacho's


Als ik jou was zou ik nog even wachten met naar beneden scrollen. Bij het zien van de foto loopt het water bij mij in ieder geval gelijk in mijn mond en ik ben bang bij jullie ook! Nieuwsgierig geworden? Het is een heerlijke schaal met nacho’s. Een ultieme cheat-meal die dus ook vegetarisch aan alle verwachtingen voldoet. Wij maken deze maaltijd meestal op zondag. Een dag waarop je geen zin hebt in teveel poespas, je toch een lekker gerecht op tafel wil en je ook nog eens de week goed af wilt sluiten. Oke, genoeg gekletst. Het is tijd om naar beneden te scrollen en dan ook maar gelijk aan de slag te gaan om dit gerecht zo snel mogelijk naar binnen te bikkelen!

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2-3

Bereidingstijd: 10 min

Wachttijd: 10 min

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het maken van de guacamole. Zo kunnen de smaken tijdens het maken van de nacho’s lekker intrekken.

Snijd 2 eetrijpe avocado’s door de midden, verwijder de pit en schep ze leeg met een lepel. Snijd 1 sjalotje, 3 cherry tomaatjes en 3 plakjes jalapaño peper fijn.

Doe alle ingrediënten in een kom en prak het met een vork tot een geheel. Voeg tenslotte nog een snufje zout en peper en een kneepje limoensap toe aan de guacamole en zet het apart.

Snijd de overige sjalot fijn en fruit deze aan in een koekenpan. Spoel de bonen goed af en laat ze uitlekken. Voeg deze toe aan de sjalot en bak kort mee. Voeg tenslotte de gemalen komijnzaad, paprikapoeder en chilivlokken toe met een scheutje water, zodat er een sausje om de bonen wordt gevormd.

Verdeel de zak tortilla chipjes over een ovenschaal of plaat. Strooi hier het bonenmengsel overheen.

Voeg vervolgens een paar lekkere grote handen geraspte kaas toe en zet het geheel voor 10 minuten in de oven, totdat de kaas helemaal is gesmolten en lichtbruin begint te kleuren.

In de tussentijd snijd je de overige cherrytomaatjes fijn, de olijven in ringetjes en hak je ook de peterselie grof.

Als de nacho’s uit de oven komen strooi je de cherry tomaatjes, olijven, peterselie en wat extra jalapaño pepers over de nacho’s heen. Serveer de guacamole erbij om de chipjes lekker in te dopen.

Ultieme cheat meal!

#nacho #cheat #cheatmeal #sunday #guacamole #vega

Highlights
Archief
Categorie
Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon