Tempeh bowl

' Jolijn! We hebben nog geen één recept met Tempeh op onze site staan!'. Schandalig vinden wij. Dus hier dan eindelijk: de Tempeh bowl met zelfgemaakte pindasaus om je vingers bij af te likken.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: 30 min

 

This is how we do it


Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. 

 

Was de paksoi en snijd deze fijn. Snijd de puntjes van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Snijd de tempeh in reepjes.

 

Breng een pan met water aan de kook en kook hier de sperziebonen 5 minuten in.

 

Verwarm ondertussen sesamolie in een pan en bak hier de tempeh 5 minuten in. Voeg hier vervolgens de ketjap aan toe en bak nog 5 minuten.

 

Bak de paksoi 2 minuten in een kleine pan met een el olie, totdat deze iets is geslonken.

 

Snijd de bosuitjes in kleine ringetjes.

 

Voor de saus:

Snijd de gember en knoflook fijn. 

 

Zet een steelpannetje op het vuur en doe hier de pindakaas, kokosmelk, sesamolie, soja saus, sambal oelek, knoflook, gember en het sap van de limoen in.

 

Zet het vuur laag en blijf goed roeren tot je een 'gladde' saus hebt.

 

Verdeel de rijst over 4 kommen en top met de groentes, saus, bosui en sesamzaadjes.

 

Eet smakelijk!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon