Tortilla met tomaat en olijf

Als ik uit eten ga, wil ik het liefst zoveel mogelijk proeven. Van één groot bord met eten word ik dan ook echt niet gelukkig. Of anders prik ik minimaal een vorkje mee met mijn diner partner. Een betere oplossing voor mijn eetwensen is daarom tapas: heel veel kleine hapjes. Eén van de hapjes die ik meestal bestel is Tortilla. 

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **
Aantal personen: 6

Bereidingstijd: 15 min

Wachttijd: 15 min

 

This is how we do it

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukjes.

 

Bak de aardappelschijfjes in een kleine koekenpan met een scheutje olijfolie tot ze licht gaar zijn, maar nog niet bruin worden.

 

Snijd de zwarte olijven in ringetjes. Klop de eieren, de olijven, de rozemarijn, de parmezaanse kaas en de peper en zout door elkaar.

 

Giet het eiermengsel over de aardappelen heen en zet het vuur lager.

 

Snijd de cherry tomaatjes in partjes en strooi deze over de bovenkant van de tortilla heen.

 

Doe de deksel op de pan en laat het ei stollen.

 

Na ongeveer 10 minuten draai je de tortilla om. Het makkelijkst is om een bord op de pan te zetten en de tortilla zo om te draaien.

 

Bak de tortilla nog voor 5 minuten aan de andere kant.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon