Turkse pizza vega style

Al jaren hoor ik mensen met veel lof praten over de Turkse pizza van Jamie Oliver. Aan mij dus de uitdaging om daar een vega variant op te bedenken. Genieten van een lekkere pizza, iets minder slecht en vet. Wie wil dat nou niet?

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: *

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

Verwarm de oven voor op 220 graden.

 

Bak het gehakt met een el olijfolie, de komijnzaad, rozemarijn, chilipoeder en knoflook aan in een pan. Voeg na 3 minuten de tomatenpuree en het sap van een halve citroen toe en meng dit goed door het gehakt heen.

 

Leg de tortilla's op een bakplaat. Smeer het gehaktmengsel over de tortilla's heen en zet deze voor 5 minuten in de oven. Wij zelf bakten ze 2 om 2, maar als je een hele grote oven hebt kan het natuurlijk ook tegelijk.

 

Ondertussen maak je de salade. Snijd de bosui, komkommer en tomaat fijn en hak de verse kruiden door. Meng dit met de ijsbergsla, de extra vierge olijfolie en rodewijnazijn.

 

Haal de pizza's uit de oven. Doe er een flinke schep salade op en kruimel er nog wat feta overheen. Oprollen en smullen maar!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon