Udon Noodles met peultjes & broccoli

 

De basis van dit recept komt uit het eerste kookboek van Rens Kroes. Haar recept is alleen niet vegetarisch, dus wij maakten hier onze eigen variant op! Daarbij gebruiken wij Japanse Udon Noodles. Die zijn doordat ze extra dik zijn niet alleen mega lekker, maar ook nog eens vegan! Ze worden namelijk gemaakt van tarwebloem, water en zout. Dus geen ei. Joeepiee!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 40 min

 

This is how we do it

Zet 2 pannen met water op het vuur en breng aan de kook. Een voor de broccoli / peultjes en een voor de noodles. Voeg aan de pan die je voor de noodles klaarzet, het bouillonblokje toe.

 

Kook de broccoli en peultjes 5 minuten zodat ze een klein beetje zacht zijn, maar hun bite niet verliezen. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Giet zowel de groentjes als de noodles af en laat ze goed uitlekken in een vergiet.

 

Snijd ondertussen de gember, sjalotjes, lente ui en de knoflook fijn.

 

Zet een wok op het vuur en verwarm hierin een flinke scheut sesamolie. Voeg hier de gember, sjalotjes, lente ui, knoflook en kurkuma aan toe en bak 2 minuten. 

 

Voeg de sojasaus, de agave siroop, sesamzaadjes en de peultjes en broccoli toe en wok deze 5 minuten.

 

Als laatste voeg je de noodles toe aan het geheel en bak je deze nog 2 minuten mee. 

 

Verdeel de noodles over 2 kommen en strooi er nog wat koriander, limoen en cashew nootjes overheen.

 

Eet smakelijk!=)

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon