Vega burger met zoete aardappel frietjes

Als je zegt dat je vegetarisch eet, denken velen dat je dan ook heel gezond eet. Nou, één geheimpje kan ik je verklappen: dat is echt niet zo! Af en toe hebben wij ook trek in een lekkere vette hap. En uiteraard kan dit ook zonder vlees. Dit is ons ultieme maaltje voor op een brakke dag.

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it

De frietjes:

Verwarm ongeveer 150 ml olie in een pan. Er moet een goed laagje olie in de pan zitten, waar de zoete aardappel in gebakken kan worden.

 

Was de zoete aardappel goed voordat je hem gaat snijden. Doe dit eventueel met een borsteltje, zodat alle aarde echt verwijderd is. Zo hoef je de aardappel niet te schillen.

 

Snij de aardappel in plakken, welke je weer in repen snijdt. Dit zijn je frietjes al!

 

Bak de frietjes voor ongeveer 8 minuten in de olie gaar. Je ziet ze vanzelf bruin kleuren, dan zijn ze goed!

 

Laat de frietjes uitlekken op een keukenpapier en strooi er dan wat zout, peper en rozemarijn overheen.

 

De vegaburgers:

Gooi alle ingrediënten voor de burgers is een kom. Snij grove ingrediënten, zoals de ui en rode peper, wel even fijn. Knijp het sap van een halve citroen hierover uit.

 

Pureer dan alles grof met een staafmixer, zodat er een grof mengsel ontstaat. Van dit mengsel kneed je 2 ballen, welke je plat drukt tot burgers.

 

Verhit een pan met olie en bak de burgers hier op laag vuur in aan.

 

Bak ze ongeveer 5 minuten per kant. Let wel op bij het omdraaien, want de burgers zijn niet heel stevig.

 

Snij de broodje open, doe de burgers erop en versier het met alles wat je lekker vindt: rucola, tomaat, komkommer, augurk, jalepeñopepers, etc.

 

De saus:

Snij de knoflook heel fijn of doe het in de knoflookpers.

 

Snij de komkommer in plakjes, welke je weer in reepjes snijdt. Zo ontstaat er julienne. Als je hier een goede rasp voor hebt kan dat natuurlijk ook!

 

Meng de knoflook en de komkommer door de Griekse yoghurt en maak het af met een snufje zout en peper.

 

Een lekkere klodder bovenop je burger en de rest om je frietjes in de dippen!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon