Vega gado gado

Bij gado gado is het idee dat je een aantal groentes blancheert in water. Daarna gooi je er een lekkere dikke klodder pindasaus overheen en that's it! Super makkelijk dus, maar aangezien pindasaus een geschenk uit de hemel is, is het sowieso feest op je bord. Door de vele groenten, eitjes en pindasaus vergt dit gerecht wel enige multitask kunsten!

 

Praktische info:

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2

Bereidingstijd: 20 min

 

This is how we do it:

Breng drie pannen met water aan de kook (een voor de boontjes, een voor de bloemkool en een voor de eieren).

 

Dop de boontjes, snijd de Chinese kool in reepjes en de bloemkool in roosjes.

 

Zodra het water kookt, doe je de bloemkool in één pan en de boontjes in de andere pan. De bloemkool mag 10 minuten koken en de boontjes 8. Kook ook twee eitjes voor 5 minuten.

 

Verwarm een koekenpan met olijfolie en bak de tofu hier in gaar. Verwarm ook een steelpannetje met de pindasaus.

 

Schep de boontjes zodra ze gekookt zijn uit de pan. Gooi het kookvocht niet weg! Hier blancheer je de reepjes Chinese kool nu voor 1 minuutje in.

 

Giet alle groenten af en leg ze op het bord. Schep de tofu erbij en gooi er een lekkere dikke klodder pindasaus overheen. Laat de eitjes schrikken en pel ze. Strooi als laatste nog wat gebakken uitjes over het gerecht heen. Aanvalleeeen!

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon