Vegan Moussaka met aubergine en kikkerwten

Nog een receptje wat ik scoorde op Rebel Recipes en wat echt zo goed in de smaak viel! Vegan Moussaka met aubergine en kikkererwten. Of ik het nou echt op de Moussaka vind lijken die de Roemeense papa van mijn vriendje maakt weet ik niet, maar dat dit stoofpotje heeeerlijk is weet ik wel!

 

Praktische info

Moeilijkheidsgraad: **

Aantal personen: 2-4 (afhankelijk of het een bijgerecht is)

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 20- 30 min

 

This is how we do it

 

Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel ze goed af. Zet aan de kant om uit te lekken.

 

Snijd de aubergine in plakjes, verwarm een goede laag olie in een grill pan en bak hier de aubergine in tot ze zacht en goudbruin zijn. Leg de aubergines op een bord.

 

Ondertussen haal je het vel van de tomaten af en haal je de kern eruit. Snijd ze doormidden.

 

Snijd de ui en knoflook fijn.

 

Verwarm olie in een kookpan en fruit hier de ui en knoflook in. Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de cayenne peper, aubergine, kikkererwten en een scheutje water toe. 

 

Laat het geheel 20 minuten op laag vuur pruttelen en roer regelmatig door.

 

Snijd ten slotte de munt fijn en voeg deze samen met een snuf zout toe aan je stoofpot.

 

Voor de dressing bij je vegan moussaka meng je de tahin, een teentje knoflook, een halve citroen en een scheutje oliefolie met elkaar.

 

Tip: deze vegan moussaka is heerlijk met naanbrood! 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Highlights
Please reload

Archief
Please reload

Categorie
Please reload

Get in touch
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon